Eerste verpleegkundige kwaliteitsstandaard is gereed

Wat is de beste zorg aan een gezin met een ziek kind in zijn eigen omgeving? Of dat nu op school is, thuis of in het kinderdagverblijf. De eerste verpleegkundige kwaliteitsstandaard geeft een antwoord op die vraag. Veel ouders missen nu duidelijkheid over wat goede zorg aan zieke kinderen in de eigen omgeving omvat. Ook worstelen ze vaak met hun dubbelrol als ouder en als manager van de zorg van hun kind. Het aanbieden van een zorgcoach, het afnemen van een hulpbehoeftescan en het opstellen van een overkoepelend zorgplan kunnen daar bij helpen. De kwaliteitsstandaard is ontwikkeld in nauw en veelvuldig overleg met kinderverpleegkundigen, kinderartsen en ouders van kinderen die zorg in de eigen omgeving nodig hebben. Lees hier interview met voorzitter Gerda van Bergen. Lees hier verder over de hoofdpunten van de kwaliteitsstandaard.  

Masterclass Visite in de suite op 7 november

De Fractie Wetenschap geeft op woensdag 7 november in het ETZ – locatie Elisabeth - in Tilburg een masterclass voor kinderverpleegkundigen: Visite in de suite. Van 17.30 – 20.00 uur. Klik hier voor meer informatie en aanmelden. 

Magazine en nieuwsbrief

In augustus verschijnt het magazine van V&VN Kinderverpleegkunde met onder meer aandacht voor schisis, alcoholmisbruik bij jongeren, koorstconsulvies, erfelijke metabole ziekte, huid-op-huidcontact, zorgintensief kind, et cetera.  Word lid en ontvang het magazine op je deurmat!

 

Nieuwsbrief

Klik hier voor de  nieuwsbrief van juni 2018. Klik hier voor nog meer nieuwsbrieven. 

V&VN Kinderverpleeg- kunde presenteert zich

       Klik hier!  wie wij zijn.                     

  Find out more:Dutch Association of Paediatric Nurses . Het vierde Europese congres voor kinderverpleegkun-igen vindt op 1 en 2 juni 2018 plaats in Athene. De organisatie is in handen van Paediatric Nur-ing Associations of Europe (PNAE). Voor meer informatie: klik hier.  


Laatste nieuws